Бонвіва - інструкція, застосування, аналоги препарату

Бонвіва фото упаковки

Застосування Бонвіви

Бонвіва - склад і форма випуску препарату

Бонвіва: як приймати препарат

Бонвіва - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Бонвіви

Ібандронова кислота – високоактивний азотовмісний бісфосфонат, який селективно діє на кісткову тканину і специфічно пригнічує активність остеокластів та не має прямого впливу на формування кісткової тканини. 

Препарат не впливає на процес поповнення пулу остеокластів. У жінок у період менопаузи знижує підвищену швидкість оновлення кісткової тканини до рівня пременопаузи, що призводить до прогресивного збільшення кісткової маси та зниження частоти переломів.

Застосування Бонвіви

Лікування остеопорозу у жінок в постменопаузальний період з підвищеним ризиком переломів. Продемонстровано зниження ризику вертебральних переломів, ефективність щодо запобігання переломів шийки стегна не встановлена.

Бонвіва - склад і форма випуску препарату

Розчин для ін’єкцій. Склад:

діюча речовина: ibandronicacid;

1 попередньо наповнений шприц (3 мл розчину) містить ібандронової кислоти 3 мг у формі натрію ібандронату моногідрату 3,375 мг;

концентрація ібандронової кислоти у розчині для ін’єкцій становить 1 мг/мл;

допоміжні речовини: натрію хлорид; кислота оцтова льодяна; натрію ацетат, тригідрат; вода для ін’єкцій.

Бонвіва: як приймати препарат

Дозування

Рекомендована доза ібандронової кислоти становить 3 мг у вигляді внутрішньовенної ін’єкції тривалістю 15–30 секунд, кожні 3 місяці. Препарат призначений лише для внутрішньовенного введення.

Пацієнтам необхідно додатково приймати кальцій та вітамін D.

Якщо планову дозу пропущено, ін’єкцію препарату слід зробити одразу, як тільки це буде можливо. В подальшому ін’єкції потрібно робити кожні 3 місяці з моменту останнього введення препарату.

Оптимальна тривалість лікування остеопорозу бісфосфонатами не встановлена. Слід періодично переглядати питання щодо необхідності продовження лікування з урахуванням користі та потенційного ризику застосування препарату Бонвіва® для кожного пацієнта окремо, особливо після 5 або більше років застосування препарату.

Спеціальні групи пацієнтів

Пацієнти з нирковою недостатністю

Ін'єкції препарату не рекомендовані пацієнтам, у яких рівень креатиніну в сироватці крові перевищує 200 мкмоль/л (2,3 мг/дл) або кліренс креатиніну (визначений або розрахований) нижче 30 мл/хв, оскільки дані клінічних досліджень, у тому числі в цій групі пацієнтів, обмежені.

Корекція дози не потрібна пацієнтам з легкою або помірною нирковою недостатністю, сироватковий рівень креатиніну у яких дорівнює або нижче 200 мкмоль/л (2,3 мг/дл) або кліренс креатиніну (визначений або розрахований) дорівнює або перевищує 30 мл/хв.

Пацієнти з печінковою недостатністю

Корекція дози не потрібна.

Пацієнти літнього віку (>65 років)

Корекція дози не потрібна.

Діти. Немає відповідного досвіду щодо застосування препарату Бонвіва® дітям (віком до 18 років). Застосування препарату дітям (віком до 18 років) не вивчалося.

Особливі вказівки щодо застосування

Якщо лікарський засіб вводиться в існуючу інфузійну систему для внутрішньовенного введення, інфузатом (розчин для вливання) має бути або ізотонічний розчин, або 5% розчин глюкози (50 мг/мл). Це також стосується розчинів, які застосовують для промивання катетера та інших приладів.

Будь-який невикористаний розчин для ін’єкції, шприц та голки для ін’єкцій необхідно утилізувати відповідно до місцевих вимог. Надходження лікарського засобу у зовнішнє середовище слід звести до мінімуму.

Слід строго дотримуватись нижчезазначеного щодо застосування і утилізації шприців та інших колючих та ріжучих інструментів:

  • голки і шприци ніколи не слід застосовувати повторно;
  • помістити всі використані голки і шприци у контейнер для колючих та ріжучих інструментів (проколостійкий контейнер для одноразового застосування);
  • цей контейнер має знаходитись у недоступному для дітей місці;
  • не слід викидати контейнер для колючих та ріжучих інструментів у побутове сміття;
  • наповнений контейнер слід утилізувати згідно з локальними вимогами або згідно з інструкціями лікаря.

Бонвіва - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання: підвищена чутливість до ібандронової кислоти чи до будь-якого іншого компонента препарату.

Побічні ефекти: 

  • анафілактична реакція/шок, атипові переломи стегна, остеонекроз щелепних кісток, запалення ока;
  • грипоподібні симптоми;
  • загострення астми;
  • головний біль;
  • висипання.

Аналоги Бонвіви

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся