БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - - інструкція, застосування, аналоги препарату

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ фото упаковки

Застосування БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - склад і форма випуску препарату

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - як приймати препарат

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ

Опіоїдний аналгетик.

Застосування БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ

Симптоматичне лікування помірного і сильного болю, включаючи біль у післяопераційний період, для знеболювання у щелепно-лицьовій хірургії, при мігрені, для премедикації перед хірургічною операцією або наркозом як доповнення до збалансованої анестезії, а також для знеболювання пологів.

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - склад і форма випуску препарату

Розчин для ін’єкцій. Діюча речовина: буторфанолу тартрат; 1 мл розчину містить буторфанолу тартрату у перерахуванні на безводну речовину 2 мг; допоміжні речовини: кислота лимонна, моногідрат; натрію цитрат 5.5 водний; натрію хлорид; вода для ін’єкцій.

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - як приймати препарат

Дія препарату, як і інших сильнодіючих аналгетиків, настає швидко, тому дозу препарату слід підбирати індивідуально, залежно від клінічного результату.

Спосіб застосування

Перед застосуванням розкрити контурну упаковку. Не знімаючи ковпачка з голки-насадки, нагвинтити її на шприц-тюбик до упору, щоб проколоти корпус і забезпечити вільне надходження розчину в голку. Зняти ковпачок з голки, притримуючи шприц-тюбик за насадку. Видалити повітря, злегка стиснувши пальцями шприц-тюбик, і, не розтискаючи пальців, ввести голку. Видавлювати вміст шприц-тюбика, і, не розтискаючи пальців, видалити голку.

Знеболювання

При внутрішньом’язовому введенні зазвичай рекомендована доза становить 2 мг одноразово, якщо хворий має можливість знаходитись у лежачому положенні у разі появи сонливості або запаморочення. Якщо необхідно, цю дозу можна повторювати з інтервалом 3 або 4 години. Залежно від тяжкості болю лікування ефективне в інтервалі доз від 1 до 4 мг кожні 3-4 години.

При внутрішньовенному введенні зазвичай рекомендована доза становить 1 мг одноразово, з інтервалом 3 або 4 години у разі необхідності. Залежно від тяжкості больового синдрому лікування ефективне в інтервалі доз від 0,5 до 2 мг кожні 3-4 години.

Анестезія

Введення перед операцією/наркозом. Дозу препарату слід підбирати індивідуально. Зазвичай доза становить 2 мг внутрішньом’язово, за 30-60 хвилин до початку хірургічної операції. У хворих з печінковою та нирковою дисфункцією при наявності больового синдрому дозування препарату зменшується вдвічі. Призначення буторфанолу тартрату потрібно уникати після інфаркту міокарда.

У разі проведення збалансованої анестезії звичайна доза препарату становить 2 мг внутрішньовенно, незадовго до введення наркозу і/або по 0,5 мг внутрішньовенно - під час операції. При такому дробному введенні загальну дозу можна збільшити до 0,06 мг/кг (4 мг/70 кг), залежно від раніше введених седативних, аналгетичних або снодійних препаратів. Загальна доза препарату може варіювати, однак хворим лише іноді потрібне введення менше 4 мг або більше 12,5 мг препарату (зазвичай від 0,6 до 0,18 мг/кг).

Пологи

Вагітним жінкам із нормальним терміном виношування плода на початку пологової діяльності можна ввести внутрішньовенно або внутрішньом’язoво 1-2 мг препарату і повторити цю ж дозу через 4 години. Під час пологів або якщо пологи очікуються у межах 4 годин, слід застосовувати інші засоби знеболювання. Препарат слід застосовувати з обережністю у випадку передчасних пологів.

Корекція дози. Хворим із порушеною функцією печінки або нирок (кліренс креатиніну менше 30 мл/хв) може знадобитися корекція дози. Початкова доза препарату для хворих літнього віку становить половину звичайної дози.

БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ - протипоказання, побічні ефекти

Підвищена чутливість до буторфанолу або до будь-якого іншого компонента препарату, тяжкі порушення функції печінки та/або нирок.

У період підготовки до пологів слід застосовувати з обережністю і за умов ретельного контролю лікаря.

Сонливість і запаморочення, пов'язані із застосуванням препарату, можуть впливати на здатність керувати транспортними засобами, машинами або іншими механізмами.

Застосування препарату протипоказано дітям.

Аналоги БУТОРФАНОЛУ ТАРТРАТ

  • Бутолар

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся