Беклометазон - інструкція, застосування препарату

Беклометазон фото упаковки

Застосування Беклометазону

Беклометазон - склад і форма випуску препарату

Беклометазон: як приймати препарат

Беклометазон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування

Побічна дія

Беклометазон - ГКС для інгаляційного застосування. Беклометазон у формі дипропіонату є проліками і має слабку тропність до глюкокортикоідниї рецепторів. Під дією естераз перетворюється в активний метаболіт – беклометазона-17-монопропіонат, який справляє виражений місцевий протизапальний ефект за рахунок зниження утворення субстанції хемотаксису (вплив на алергічні реакції уповільненого типу).

Застосування Беклометазону

Базисна терапія різних форм бронхіальної астми у дорослих і дітей старше 4 років.

Беклометазон - склад і форма випуску препарату

Аерозоль д/інг. дозув. 250 мкг/доза: балони 200 доз

Форма випуску, упаковка і склад препарату Беклометазон

Аерозоль для інгаляцій дозований у вигляді безбарвного або майже безбарвного розчину, що знаходиться під тиском в балоні алюмінієвому з дозуючим клапаном, забезпеченим насадкою-розпилювачем із захисним ковпачком; препарат на виході з балона розпилюється у вигляді аерозольного струменя.

1 доза - беклометазон 250 мкг

Беклометазон: як приймати препарат

Беклометазон застосовують регулярно (навіть при відсутності симптомів захворювання).

Доза і схема лікування залежить від віку, тяжкості перебігу бронхіальної астми, клінічного ефекту в кожному конкретному випадку.

Для інгаляційного введення бекломентазона дипропіонату можуть бути використані спеціальні інгаляційні пристрої (згідно із застосовуваною лікарською формою).

Дорослі та діти віком 12 років і старше: добова доза становить 200-2000 мкг.

Діти віком від 4 до 12 років: добова доза становить 100-400 мкг.

Беклометазон - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання до застосування

Туберкульоз (активний і неактивний); дитячий вік до 4 років; дитячий та підлітковий вік до 18 років (для лікарських форм, що містять в 1 дозі 250 мкг беклометазона); підвищена чутливість до беклометазону.

З обережністю

Глаукома; системні інфекції (бактеріальні, вірусні, грибкові, паразитарні); остеопороз; цироз печінки; гіпотиреоз; вагітність; період лактації (грудного вигодовування).

Побічна дія

Інфекції: часто - кандидоз рота і глотки. Застосування спейсера і полоскання рота і горла водою після інгаляції знижує ймовірність розвитку цих побічних ефектів.

З боку імунної системи: нечасто - шкірні реакції гіперчутливості, включаючи висип, кропив'янку, свербіж, почервоніння та набряк очей, обличчя, губ і слизової оболонки рота і глотки; дуже рідко - ангіоневротичний набряк, анафілактичні реакції.

З боку ендокринної системи: дуже рідко - системні ефекти (пригнічення функції кори надниркових залоз, затримка осту у дітей і підлітків, катаракта глаукома)

З боку дихальної системи: часто - дисфонія (захриплість голосу) або подразнення слизової оболонки глотки; дуже рідко - парадоксальний бронхоспазм, який необхідно негайно лікувати за допомогою інгаляційного бета 2-адреностимулятора короткої дії. У разі виникнення парадоксального бронхоспазму необхідно відразу ж припинити інгаляційне застосування, оцінити стан пацієнта, провести необхідне обстеження і призначити необхідне лікування.

З боку шкіри і підшкірно-жирової клітковини: часто - синці, витончення шкіри.

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся