Берні - інструкція, застосування, аналоги препарату

Берні фото упаковки

Застосування Берні

Берні - склад і форма випуску препарату

Берні: як приймати препарат

Берні - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Берні

Протимікробні засоби для системного застосування. Берні має широкий спектр антибактеріальної дії. Він ефективний відносно штамів збудників інфекцій сечовивідних шляхів, які найчастіше виділяються: E. coli, Citrobacter spp., Klebsiella spp., Proteus spp., Serratia spp., P. aeruginosa та Enterococcus faecalis - навіть якщо вони стійкі до інших антибактеріальних препаратів. Препарат діє також на пеніциліназоутворюючі штами. Берні чинить антиадгезивну дію на бактерії, що мають властивість адгезії до епітелію, який вистилає сечовивідні шляхи.

Застосування Берні

Лiкування гострих неускладнених інфекцій нижнiх сечовивідних шляхiв, спричинених чутливими до фосфомiцину мiкроорганiзмами, у чоловіків та у дівчат віком від 12 років та дорослих жінок. Профілактика пiд час дiагностичних процедур та хірургічних втручань у дорослих пацієнтів.

Берні - склад і форма випуску препарату

Форма випуску - гранули для орального розчину.

Склад. Діюча речовина: fosfomycin.

1 пакет містить фосфоміцину трометамолу 5,631 г, що еквівалентно 3,0 г фосфоміцину.

Допоміжні речовини: сахарин натрію (Е954), сахароза, кальцію гідроксид (Е526), ароматизатор апельсиновий (мальтодекстрин, декстроза, гуміарабік (Е414), сансет жовтий FCF (Е110), бутилгідроксіанізол (Е320)).

Берні: як приймати препарат

Берні застосовують внутрішньо натще, бажано перед сном пiсля випорожнення сечового мiхура. Вміст пакета розчиняють в 1/2 склянки холодної води або іншого напою, розмішують до повного розчинення і вживають відразу після приготування. Режим дозування встановлюють індивідуально.

Звичайно разова доза для дорослих, у тому числі пацієнтів лiтнього вiку (вiк до 75 рокiв), у гострій фазі захворювання становить 3 г діючої речовини (1 пакет) одноразово.

З метою профілактики інфікування сечовивідних шляхів при хірургічному втручанні, трансуретральних діагностичних дослідженнях приймають вміст одного пакета за 3 години до втручання і другого пакета – через 24 години після втручання.

Берні - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Гіперчутливість до компонентів препарату, тяжка ниркова недостатність (кліренс креатиніну <10 мл/хв), дитячий вік до 12 років, проходження гемодіалізу.

Побічні ефекти. До найбільш частих побічних реакцій при одноразовому прийомі фосфоміцину трометамолу належать порушення роботи ШКТ, в основному діарея. Ці явища найчастіше нетривалі і проходять самостійно.

АналогиБерні

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся