Березові бруньки - інструкція, застосування, аналоги препарату

Березові бруньки фото упаковки

Застосування Березових бруньок

Березові бруньки – склад і форма випуску препарату

Березові бруньки: як приймати препарат

Березові бруньки – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Березових бруньок

Нетіазидні діуретики з помірно вираженою активністю. Березові бруньки містять ефірну олію, сапоніни, флавоноїди (апігенін, ізорамнетин), дубильні речовини, смоли, аскорбінову і нікотинову кислоти, каротин і гіперозид. Настій із березових бруньок чинить сечогінну, жовчогінну, спазмолітичну, протизапальну, антисептичну, ранозагоювальну, відхаркувальну, антивірусну та протипаразитарну дію.

Застосування Березових бруньок

Хронічні запальні захворювання нирок та сечового міхура; сечокам’яна хвороба; набряки серцевого походження; захворювання печінки та жовчовивідних шляхів із порушенням жовчовиділення; ларингіти, бронхіти, трахеїти.

Березові бруньки – склад і форма випуску препарату

Форма випуску – бруньки. По 50 г у пачках з внутрішнім пакетом; по 10 г у пакетах.

Склад. Діюча речовина: березові бруньки.

1 пачка містить березових бруньок 50 г.

1 пакет містить березових бруньок 10 г.

Березові бруньки: як приймати препарат

1 столову ложку бруньок помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою та настояти на киплячій водяній бані 15 хвилин. Охолодити при кімнатній температурі 45 хвилин, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об’єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим приймати у теплому вигляді по ⅓ склянки 2-3 рази на добу за 15-20 хвилин до їди. Діти віком 12-14 років - по ¼ склянки, віком від 14 років - по ⅓ склянки 2-3 рази на добу за 15-20 хвилин до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтати.

10 г бруньок помістити в емальований посуд, залити 200 мл гарячої кип’яченої води, закрити кришкою та настояти на киплячій водяній бані 15 хвилин. Охолодити при кімнатній температурі 45 хвилин, процідити, залишок віджати до процідженого настою. Об'єм настою довести кип’яченою водою до 200 мл. Дорослим приймати у теплому вигляді по ⅓ склянки 2-3 рази на добу за 15-20 хвилин до їди. Діти віком 12-14 років - по ¼ склянки, віком від 14 років - по ⅓ склянки 2-3 рази на добу за 15-20 хвилин до їди. Перед вживанням настій рекомендується збовтати.

Приготовлений настій зберігати у холодильнику (при температурі 2-8 оС) не більше 2 діб.

Тривалість лікування визначає лікар індивідуально.

Діти. Не призначати дітям віком до 12 років.

Березові бруньки – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання. Ниркова недостатність, гострі запальні захворювання нирок, гіперчутливість до біологічно активних речовин препарату, наявність в анамнезі кровотеч з органів малого таза; анемія; епілепсія.

Побічні ефекти. Діарея. Можливі прояви подразнювальної дії настою на тканину нирок; алергічні реакції, включаючи свербіж, висипання на шкірі, алергічний риніт, кропив’янку, гіперемію та набряк шкіри.

Аналоги Березових бруньок

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся