Бустрикс поліо – інструкція, застосування, аналоги препарату

Бустрикс поліо фото упаковки

Застосування Бустрикс поліо

Бустрикс поліо – склад і форма випуску препарату

Бустрикс поліо: як приймати препарат

Бустрикс поліо – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Бустрикс поліо

Бустрикс поліо – це комбінована вакцина для профілактики дифтерії, правця

Застосування Бустрикс поліо

Бустерна імунізація (ревакцинація) проти дифтерії, правця, кашлюку і поліомієліту в осіб віком від 3 років. ВакцинаБустрикс™ Поліо не показана для первинної імунізації.

Щеплення дітей на території України здійснюється згідно з вимогами чинних наказів МОЗ України.

Бустрикс поліо – склад і форма випуску препарату

Склад.

1 доза вакцини (0,5 мл) містить:

діючі речовини:

дифтерійний анатоксин1

правцевий анатоксин1

Bordetella кашлюкові антигени:

кашлюковий анатоксин1

філаментозний гемаглютинін1

пертактин1

інактивовані віруси поліомієліту:

тип 1 (штам Mahoney) 2

тип 2 (штам MEF-1) 2

тип 3 (штам Saukett) 2

1 адсорбований на алюмінію гідроксиді ( Al ( OH )3)

та алюмінію фосфаті ( AlPO 4 )

2розмножені на клітинах Vero

- не менше 2 МО (2,5 Lf);

- не менше 20 МО (5 Lf);

- 8 мкг;

- 8 мкг;

- 2,5 мкг;

- 40 Д-антигенних одиниць;

- 8 Д-антигенних одиниць;

- 32 Д-антигенні одиниці.

- 0,3 мг Al3+

- 0,2 мг Al3+

 допоміжні речовини: натрію хлорид, середовище 199, солі алюмінію, вода для ін’єкцій; формальдегід, полісорбат 80, неоміцину сульфат, поліміксину В сульфат присутні в залишкових кількостях як наслідок виробничого процесу.

Лікарська форма. Суспензія для ін’єкцій..

Бустрикс поліо: як приймати препарат

Бустрикс™ Поліо перед введенням необхідно перевірити візуально на наявність будь-яких сторонніх часток та/або відхилення фізичних показників. У випадку, якщо будь-що з перерахованого спостерігається, вакцину не використовувати.

Оскільки при зберіганні вакцини може утворюватися білий осад, суспензіюБустрикс™ Поліо перед використаннямслід добре струсити до отримання однорідної мутної білої суспензії. Перед застосуванням бажано, щоб вакцина мала кімнатну температуру.

Після виймання з холодильника вакцина є стабільною протягом 8 годин при температурі

21 °С.

Будь-які залишки невикористаного продукту або відходи необхідно утилізувати згідно з місцевими вимогами.

Діти.Безпека та ефективністьБустрикс™ Поліо у дітей віком до 3-х років не встановлені (див. розділи «Показання», «Спосіб застосування та дози»).

Бустрикс поліо – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

ВакцинуБустрикс™ Поліо не слід призначати особам з відомою гіперчутливістю до будь-якого компонента вакцини (у тому числі до неоміцину або поліміксину (див. розділ«Склад»)) або особам, які показали ознаки гіперчутливості після попереднього введення вакцин для профілактики дифтерії, правця, кашлюку або інактивованих вакцин для профілактики поліомієліту.

Бустрикс™ Поліо протипоказана, якщо особа страждала на енцефалопатію невідомої етіології, що мала місце в межах 7 днів після попереднього щеплення вакциною, що містила кашлюковий компонент. За цих обставин застосування протикашлюкової вакцини слід припинити та продовжити вакцинування протидифтерійною, протиправцевою та протиполіомієлітною вакцинами.

Бустрикс™ Поліо не слід вводити особам, які мали транзиторну тромбоцитопенію або неврологічні ускладнення після попереднього введення протидифтерійної та/або протиправцевої вакцини (інформацію щодо судом або гіпотонічно-гіпореспонсивних епізодів, див. розділ «Особливості застосування»).

Як і у випадку з іншими вакцинами, застосуванняБустрикс™ Поліо пацієнтам з гострими захворюваннями, що супроводжуються лихоманкою, слід відкласти. Наявність легкої інфекції не є протипоказанням.

Побічні реакції.

Профіль безпеки, наведений у таблиці 3, базується на основі даних, отриманих у клінічних дослідженнях, в яких вакцинаБустрикс™ Поліо була введена 908 дітям (віком від 4 до 9 років) та 955 пацієнтам віком від 10 до 93 років.

Найпоширенішими в обох цих групах вакцинованих побічними явищами були реакції у місці введення вакцини (біль, почервоніння і набряк), що загалом реєструвались у 31,3-82,3 % осіб. Такі реакції виникали протягом перших 48 годин після вакцинації і минали без наслідків.

Аналоги Бустрикс поліо

Інфанрикс

Тетраксим

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся