Адеметіонін - інструкція, застосування, аналоги препарату

Застосування Адеметіоніну

Адеметіонін - склад і форма випуску препарату

Адеметіонін: як приймати препарат

Адеметіонін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Адеметіоніну

Адеметіонін донує метильну групу в реакціях метилювання фосфоліпідів клітинних мембран білків, гормонів, нейромедіаторів та інших (трансметилювання). 

Є попередником фізіологічних тіолових сполук цистеїну, таурину, глутатіону (забезпечує окислювально-відновний механізм клітинної детоксикації).

Застосування Адеметіоніну

Внутрішньопечінковий холестаз при прециротичних станах і цирозі печінки; депресії, в тому числі вторинні.

Адеметіонін - склад і форма випуску препарату

Ліофілізат для приготування розчину для В/В і в / м введення у вигляді пористої маси білого або майже білого кольору; розчинник - прозора безбарвна або жовтуватого кольору рідина.

Склад розчинника: 1 мл містить L-лізину моногдидрат (у перерахунку на L-лізин) - 68.5 мг, 1 m розчин натрію гідроксиду - до pH 10.0-10.6, вода для ін'єкцій - до 1 мл.

400 мг - флакони (5) в комплекті з розчинником (5 ампул по 5 мл) - пачки картонні.

Адеметіонін: як приймати препарат

При інтенсивній терапії в/м або в/в вводять 400-800 мг/добу протягом перших 2 або 3 тижнів лікування; підтримуюча терапія — всередину по 800-1600 мг / добу. В / В р-р вводять дуже повільно. Таблетки слід приймати між прийомами їжі.

Пацієнти з цирозом печінки, що супроводжується азотемією, які приймають адеметіонін, повинні перебувати під ретельним наглядом лікаря з періодичним контролем рівня азотемії.

З огляду на тонізуючий ефект адеметіоніну, приймати його перед сном не рекомендується.

У І і II триместрах вагітності адеметіонін застосовують тільки в разі крайньої потреби, коли очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для плода. Застосування адеметіоніну у високих дозах у III триместрі вагітності не спричиняло жодних небажаних ефектів.

Застосування адеметіоніну в період грудного вигодовування можливе, тільки якщо очікувана користь для матері перевищує потенційний ризик для дитини.

Адеметіонін - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання

Підвищена чутливість до адеметіоніну, I і II триместр вагітності, недостатність цистатіонін бета-синтази, дефект метаболізму вітаміну В12.

Побічний ефект

  • З боку травної системи: часто - нудота, болі в животі, діарея; рідко - блювання, сухість у роті, езофагіт, диспепсія, метеоризм, шлунково-кишковий біль, шлунково-кишкова кровотеча, печінкова колька.
  • З боку нервової системи: рідко - сплутаність свідомості, безсоння, запаморочення, головний біль, парестезії.
  • З боку кістково-м'язової системи: рідко - артралгії, м'язові судоми.
  • З боку сечовидільної системи: рідко - інфекції сечовивідних шляхів.
  • З боку шкірних покривів: рідко - гіпергідроз, свербіж, шкірний висип.
  • Місцеві реакції: рідко - реакції в місці введення; дуже рідко - реакції в місці введення, некроз шкіри в місці введення.
  • Алергічні реакції: рідко-анафілактичні реакції; дуже рідко - набряк Квінке, набряк гортані.
  • Інші: рідко - припливи, поверхневий флебіт, астенія, озноб, грипоподібні симптоми, слабкість, периферичні набряки, гіпертермія.

Аналоги Адеметіоніну

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся