Аспазмін - інструкція, застосування препарату, аналоги

Аспазмін фото упаковки

Застосування Аспазміну

Аспазмін - склад і форма випуску препарату

Аспазмін: як приймати препарат

Аспазмін - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Аспазміна

Аспазмін застосовується при функціональних шлунково-кишкових розладах. Синтетичні антихолінергічні засоби, естерифіковані третинні аміни. Мебеверин є міотропним спазмолітиком з вибірковою дією на гладкі м'язи травного тракту. Усуває спазми без пригнічення нормальної моторики кишечнику. Оскільки ця дія не опосередковано автономної нервової системою, типових антихолінергічних побічних ефектів немає.

Застосування Аспазміну

Дорослі та діти від 10 років:

• симптоматичне лікування абдомінального болю і спазмів, розладів кишечника і відчуття дискомфорту в ділянці кишечнику при синдромі подразненого кишечника;

• лікування шлунково-кишкових спазмів вторинного генезу, спричинених органічними захворюваннями.

Аспазмін - склад і форма випуску препарату

Капсули з модифікованим вивільненням. Основні фізико-хімічні властивості: капсули тверді желатинові із кришечкою і корпусом. Діюча речовина: 1 капсула містить мебеверину гідрохлориду 200 мг;

допоміжні речовини: целюлоза мікрокристалічна, маніт (Е 421), цукор сферичний, повідон, натрію лаурилсульфат, етилцелюлоза, гіпромелози (гідроксипропілметилцелюлози) фталат, спирт цетиловий;

склад оболонки капсули: желатин, титану діоксид (Е 171).

Аспазмін: як приймати препарат

Капсули запивати достатньою кількістю води (не менше 100 мл). Не рекомендується розжовувати капсулу, так як покриття капсули забезпечує пролонговане вивільнення активної речовини.

Дорослим і дітям з 10 років приймати по 1 капсулі 2 рази на добу (вранці і ввечері).

Тривалість застосування не обмежена. Якщо пацієнт пропустив прийом однієї або більше доз, слід прийняти чергову дозу, як призначено. Пропущені дози не слід приймати додатково.

Аспазмін - протипоказання, побічні ефекти

Аспазмін не рекомендується застосовувати в період вагітності у зв'язку з обмеженістю даних щодо застосування мебеверину вагітним. Гіперчутливість до активної речовини або до будь-якого з компонентів препарату.

Взаємодія з іншими лікарськими засобами та інші види взаємодій.

Проводилися дослідження взаємодії препарату з алкоголем. Дослідження in vitro та in vivo на тваринах продемонстрували відсутність будь-якої взаємодії мебеверину і етанолу.

Не слід застосовувати препарат дітям до 3 років через відсутність клінічних даних щодо цієї вікової категорії пацієнтів. Дітям з 3 до 10 років, також не слід застосовувати препарат із-за високого вмісту діючої речовини.

Аналоги Аспазміна

  • Дуспаталін
  • Мебсин Ретард
  • Меверин
  • Дуспаталін

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся