Аброл (пігулки) – інструкція, застосування, аналоги препарату

Аброл (пігулки) фото упаковки

Застосування Аброла

Аброл – склад і форма випуску препарату

Аброл – як приймати препарат

Аброл – протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Аброла

Аброл – це препарат, який застосовують при гострих і хронічних бронхопульмональних захворюваннях.

Застосування Аброла

Секретолітична терапія при гострих і хронічних бронхопульмональних захворюваннях, пов’язаних із порушеннями бронхіальної секреції та ослабленням просування слизу.

Аброл – склад і форма випуску препарату

Склад:

діюча речовина: амброксолу гідрохлорид (ambroxol hydrochloride);

1 таблетка містить амброксолу гідрохлориду 30 мг;

допоміжні речовини:кремнію діоксид колоїдний безводний, натрію кроскармелоза, целюлозамікрокристалічна, магнію стеарат.

Лікарська форма. Таблетки.

Основні фізико-хімічні властивості: круглі таблетки білого кольору з розподільчою рискою з одного боку.

Фармакотерапевтична група. Засоби, що застосовуються при кашлі і застудних захворюваннях. Муколітичні засоби. Код АТС  R05C B06.

Фармакологічні властивості.

Фармакодинаміка:

Амброксолу гідрохлорид є заміщеним бензиламіном та метаболітом бромгексину. Доведено, що амброксолу гідрохлорид збільшує секрецію залоз дихальних шляхів та посилює виділення легеневого сурфактанта шляхом прямого впливу на пневмоцит тип ІІ у альвеолах та клітинах Клара у бронхіолах. Також амброксолу гідрохлорид стимулює циліарну активність, внаслідок чого полегшується виділення слизу та його виведення (мукоциліарний кліренс). Активація секреції рідини і збільшення мукоциліарного кліренсу полегшують виведення слизу та полегшують кашель.

Амброксолу гідрохлорид має місцевий анестезуючий ефект за рахунок оборотного і залежного від концентрації блокування нейронних натрієвих каналів. Також існують дані, що амброксолу гідрохлорид має протизапальний вплив (за рахунок значного зменшення вивільнення цитокіну з крові та тканинного зв’язування мононуклеарних і поліморфнонуклеарних клітин).

У пацієнтів з фарингітом застосування амброксолу гідрохлориду призводило до значного зменшення болю і почервоніння у горлі.

Застосування амброксолу гідрохлориду підвищує концентрацію антибіотиків (амоксициліну, цефуроксиму, еритроміцину та доксицикліну) у бронхолегеневому секреті та у мокроті.

Аброл – як приймати препарат

Якщо не прописано інакше, рекомендована доза препарату Аброл®, таблетки, така:

діти віком від 6 до 12 років: доза становить 1/2 таблетки 2-3 рази на добу (еквівалентно  30-45 мг амброксолу гідрохлориду на добу);

дорослі та діти віком від 12 років: доза становить 1 таблетку 3 рази на добу протягом перших 2-3 днів (еквівалентно 90 мг амброксолу гідрохлориду на добу). Лікування продовжувати застосуванням 1 таблетки 2 рази на добу (еквівалентно 60 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

У разі необхідності терапевтичний ефект для дорослих та дітей віком від 12 років може бути посилений застосуванням 2 таблеток 2 рази на добу (еквівалентно 120 мг амброксолу гідрохлориду на добу).

Таблетки слід ковтати цілими з достатньою кількістю рідини (наприклад вода, чай або фруктовий сік) незалежно від прийому їжі.

Загалом немає обмежень щодо тривалості застосування, але довготривалу терапію слід проводити під медичним наглядом.

Таблетки Аброл® не слід застосовувати довше 4-5 днів без консультації з лікарем.

Діти. Застосовувати дітям віком від 6 років, які не переносять сиропу.

Аброл – протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

Аброл® не можна застосовувати пацієнтам з відомою гіперчутливістю до амброксолу гідрохлориду або до інших компонентів препарату.

Аброл®, таблетки 30 мг, не призначений для застосування дітям віком до 6 років у зв’язку з силою дії. Дітям віком до 6 років рекомендується для застосовування амброксол у відповідному дозуванні.

 Побічні реакції.

З боку імунної системи та шкіри і підшкірної клітковини: свербіж, еритема, шкірний висип, кропив’янка, ангіоневротичний набряк, анафілактичні реакції (включаючи анафілактичний шок), інші реакції гіперчутливості, тяжкі ураження шкіри (синдром Стівенса-Джонсона, токсичний епідермальний некроліз (синдром Лайєлла), гострий генералізований екзантематозний пустульоз).

З боку нервов о ї системи:дисгевзія (зміни смакових відчуттів).

З боку шлунково-кишкового тракту: діарея, нудота, блювання, диспепсія, біль у животі, сухість у роті, печія, запор, слинотеча, сухість у горлі.

З боку дихальної системи, органів грудної клітки та середостіння: зниження чутливості у глотці, диспное (в тому числі як симптом реакції гіперчутливості), бронхоспазм, ринорея, сухість дихальних шляхів.

З боку сечовидільної системи: дизурія.

Загальні розлади: реакції з боку слизових оболонок, гарячка.

Аналоги Аброла

АБРОЛ® SR

АМБРОКСОЛ

АМБРОЛІТИН

АМБРОСАН

АМБРОСПРЕЙ

АМБРОТАРД 75

АМБРОХЕМ

БРОНХОВАЛ

ЛАЗОЛВАН

ЛАЗОЛЕКС

МУКОЛВАН

МУКОСОЛ

ПЕКТОЛВАН

РЕСПИКС® СПРЕЙ

ФЛАВАМЕД (пігулки і розчин)

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся