Ацикловір - інструкція, застосування, аналоги препарату

Ацикловір фото упаковки

Застосування Ацикловіру

Ацикловір - склад і форма випуску препарату

Ацикловір: як приймати препарат

Ацикловір - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Ацикловіру

Противірусні засоби для системного застосування. Противірусні засоби прямої дії

Застосування Ацикловіру

Лікування вірусних інфекцій шкіри та слизових оболонок, спричинених вірусом простого герпесу, включаючи первинний та рецидивуючий генітальний герпес;

профілактика інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу у хворих з нормальним імунітетом;

профілактика інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу у хворих з імунодефіцитом;

лікування інфекцій, спричинених вірусом Varicella zoster (вітряна віспа та оперізувальний герпес).

Ацикловір - склад і форма випуску препарату

Таблетки білого або майже білого кольору.

1 таблетка містить ацикловіру 200мг (0,2г);

Ацикловір: як приймати препарат

Таблетку слід приймати цілою, запиваючи водою. При застосуванні високих доз ацикловіру слід підтримувати адекватний рівень гідратації організму.

Для лікування інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу, необхідно приймати таблетки ацикловіру у дозі 200 мг 5 разів на добу з приблизно 4-годинним інтервалом, за винятком нічного періоду.

Лікування слід розпочинати якомога раніше після початку розвитку інфекції.

Для лікування та профілактики інфекцій, спричинених вірусом простого герпесу, у дітей віком від 2 років з імунодефіцитом можна застосовувати такі ж самі дози, як для дорослих.

Для лікування вітряної віспи дітям віком від 6 років призначати 800 мг ацикловіру 4 рази на добу, дітям віком від 2 до 6 років можна застосовувати 400 мг ацикловіру 4 рази на добу. Тривалість лікування становить 5 днів.

Більш точно дозу препарату можна розрахувати за масою тіла дитини – 20 мг/кг маси тіла на добу (не перевищувати 800 мг) ацикловіру, розподілену на 4 прийоми.

Ацикловір - протипоказання, побічні ефекти

Дітям віком до 2 років дану лікарську форму препарату не застосовувати.

У хворих літнього віку також велика імовірність порушення функції нирок, тому для цієї групи пацієнтів теж може знадобитися зменшення дози.

Препарат містить лактозу, тому його не слід застосовувати пацієнтам зі спадковими формами непереносимості галактози, недостатністю лактази або синдромом глюкозо-галактозної мальабсорбції.

При пероральному прийомі 200 мг ацикловіру 5 разів на добу ацикловір проникає у грудне молоко у концентраціях 0,6-4,1% від відповідного рівня ацикловіру у плазмі крові. Потенційно немовля може засвоїти ацикловір у дозі до 0,3 мг/кг маси тіла на добу. Тому призначати ацикловір жінкам, які годують груддю, слід з обережністю з урахуванням співвідношення ризик / користь.

Аналоги Ацикловіру

  • Ацик 
  • Віролекс 
  • Гевіран 
  • Герпевір
  • Медовір 

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся