Аторвастерол - інструкція, застосування, аналоги препарату

Аторвастерол фото упаковки

Застосування Аторвастеролу

Аторвастерол - склад і форма випуску препарату

Аторвастерол: як приймати препарат

Аторвастерол - протипоказання, побічні ефекти

Аналоги Аторвастеролу

Аторвастерол, діюча речовина якого аторвастатин, являє собою синтетичний гіполіпідемічний лікарський препарат

Застосування Аторвастеролу

Запобігання серцево-судинним захворюванням

Дорослим пацієнтам без клінічно вираженої ішемічної хвороби серця, але з кількома факторами ризику розвитку ішемічної хвороби серця, такими як вік понад 65 років, тютюнопаління, артеріальна гіпертензія, низький рівень ЛПВЩ або наявність ранньої ішемічної хвороби серця у сімейному анамнезі, аторвастатин показаний для:

  • зменшення ризику виникнення інфаркту міокарда;
  • зменшення ризику виникнення інсульту;
  • зменшення ризику виникнення необхідності процедур реваскуляризації та ризику стенокардії.

Аторвастерол - склад і форма випуску препарату

Діюча речовина: atorvastatin; 1 таблетка, вкрита плівковою оболонкою, містить 10,36, 20,72 або 41,44мг аторвастатину кальцію, що відповідає 10, 20 або 40мг аторвастатину відповідно;

Допоміжні речовини:маніт (Е421), целюлоза мікрокристалічна, кальцію карбонат, повідон, натрію кроскармелоза, натрію лаурилсульфат, кремнію діоксид колоїдний безводний, магнію стеарат, гіпромелоза, титану діоксид (Е171), макрогол 6000, тальк.

Лікарська форма - таблетки, вкриті плівковою оболонкою.

Основні фізико-хімічні властивості:

  • 10мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, круглі, двоопуклі, розміром 7мм.
  • 20мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, круглі, двоопуклі, розміром 9мм.
  • 40мг: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, білого кольору, овальні, двоопуклі, розміром 8,2×17мм.

Аторвастерол: як приймати препарат

Гіперліпідемія (гетерозиготна сімейна та несімейна) і змішана дисліпідемія (тип IIa та IIb за класифікацією Фредріксона)

Рекомендована початкова доза аторвастатину становить 10 або 20мг 1 раз на добу. Для пацієнтів, які потребують значного зниження рівня холестерину ЛПНЩ (більше ніж на 45%), терапію можна розпочати із доз 40мг 1 раз на добу. Дозовий діапазон препарату знаходиться у межах від 10 до 80мг 1 раз на добу. Препарат можна приймати разовою дозою у будь-які години, незалежно від прийому їжі. Початкова та підтримувальні дози препарату слід підбирати індивідуально залежно від мети лікування та відповіді. Після початку лікування та після титрування дози аторвастатину слід проаналізувати рівні ліпідів протягом періоду від 2 до 4 тижнів відповідним чином відкоригувати дозу.

Аторвастерол - протипоказання, побічні ефекти

Протипоказання.

- Активне захворювання печінки, що може включати стійке підвищення рівнів печінкових трансаміназ невідомої етіології.

- Гіперчутливість до будь-якого з компонентів цього лікарського засобу.

Побічні реакції.

Найбільш поширеними небажаними реакціями у пацієнтів, які отримували лікування аторвастатином, що призводили до припинення застосування препарату і траплялися з частотою вищою, ніж у групі плацебо, були: міалгія, діарея, нудота, підвищення рівня аланінамінотрансферази (АЛТ) та печінкових ферментів.

У пацієнтів, які отримували лікування аторвастатином, найчастіше спостерігалися такі небажані реакції (незалежно від причинного звʼязку): назофарингіт, артралгія, діарея, біль у кінцівках та інфекція сечовивідних шляхів.

Аналоги Аторвастеролу

Джерело: Державний реєстр лікарських засобів України. Інструкція публікується зі скороченнями винятково для ознайомлення. Перед застосуванням проконсультуйтеся з лікарем і уважно ознайомтеся з інструкцією. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся